Tyleen koppelingen

Op Pvckopen.nl vindt u een uitgelezen en bijzonderrijk gamma aan PVC-producten. Alle mogelijke benodigdheden voor de constructie van uw leiding- en afvoersystemen vindt u hier gegarandeerd terug. Dat betekent ook een ruime variatie aan tyleen producten: van slangen en koppelingen, tot tapkranen, druppelslangen en hulpstukken. De kwaliteit van onze tyleen slangen en koppelingen is daarbij gegarandeerd door het KIWA keurmerk. 

Wat is tyleen?

Tyleen is de afkorting van de oudere benaming 'polyetheen', hetgeen op zich weer een afkorting is van de nog oudere benaming 'polyethyleen'. Polyethyleen is een polymeer en meteen ook de meest gebruikte kunststof.
 
De afkorting 'tyleen' komt uit de waterindustrie, waar de term dient om het gebruik van polyethyleen in flexibele waterleidingen met kleine diameter aan te duiden. Tyleen slangen en koppelingen worden dan ook vooral gebruikt voor de opbouw van waterleidingsystemen.
 

De tyleen koppeling

De tyleen koppeling is onontbeerlijk voor de aaneenschakeling van tyleen slangen. Een rijke variatie is daarbij nodig. Tyleen slangen kunnen bijvoorbeeld dikwandig of dunwandig zijn (al naargelang de druk die het leidingsysteem te verduren krijgt). In beide gevallen hebben zij ook nog een specifieke kwaliteit nodig - respectievelijk Z.P.E. en H.D.E.P. - om geschikt te zijn voor het vervoer van drinkwater.
 
Elk type slang behoeft vervolgens zijn eigen type koppeling en elk type koppeling heeft op zijn beurt verschillende bewegingsmogelijkheden nodig (recht, knie of T).
 

Tyleen koppelingen op Pvckopen.nl

Op Pvckopen.nl vindt u een exhaustief assortiment tyleen koppelingen, specifiek voor de aaneenschakeling van uw waterleidingsysteem. Voorzien van het keurmerk KIWA bieden wij de hoogste kwaliteit tyleen koppelingen en fittingen voor particulier en installateur.
 
Onze tyleen koppelingen zijn beschikbaar als sok, verloopstuk, rechte overgang, knie of knie overgang. Er zijn koppelingen met einddop, stopkraan of muurplaat. T-stukken zijn beschikbaar met of zonder verloop. De overgang van de koppeling draait daarbij ofwel naar binnen ofwel naar buiten, met een kwart- of met een halfslag. Zo kunt u de koppeling in kwestie altijd aanpassen aan uw constructie.
 
Een tyleen koppeling is beschikbaar in alle mogelijke standaardformaten tussen 16x16 en 75x75 millimeter.

PVCKOPEN.NL - De leverancier van al uw tyleen koppelingen
loadding...