Tyleen

Bij pvckopen.nl vindt u een bijzonder groot aanbod van tyleenslangen op rol. De slangen zijn beschikbaar in verschillende lengtes (50 of 100 meter) en in verschillende diameters. Al onze slangen zijn daarbij gegarandeerd van de hoogste (H.D.P.E. of Z.P.E.) kwaliteit en dragen het keurmerk KIWA. Bekijk ons ruime aanbod tyleen slangen hier.

Wat is tyleen?

Tyleen - ook wel polyethyleen genoemd - is een polymeer en een vaak gebruikt (bouw)materiaal. Het is buigbaar en flexibel. Het kan zowel boven- als ondergronds dienst doen. Het is bestand tegen vorst en - hoewel het stoffen als olie en zeep minder verdraagt - is het, veel beter dan bijvoorbeeld kunststof, opgewassen tegen de meeste chemicaliën.
 

Wat is een tyleenslang?

Tyleen slangen zijn onontbeerlijk voor de vakman. Bouwer, loodgieter, elektricien... Allen doen zij er een beroep op. Tyleen slangen bestaan er grofweg in twee categorieën: dun- en dikwandig. De dunwandige exemplaren zijn geschikt voor druppelsystemen, aangezien er gemakkelijk gaten in te ponsen zijn voor aftakking. De dikwandige exemplaren zijn dan weer ideaal voor de aanvoer van vloeistoffen op druk en dus voor drukleiding-systemen.
 

De afmetingen van een tyleenslang

Bij het meten van de slang spelen lengte en diameter een rol. De lengte wordt uitgedrukt in meters (veelal 50 of 100). De diameter wordt doorgaans uitgedrukt in millimeter. Voor de diameter houdt men rekening met de doorsnede van de buis en met de dikte van de mantel. Een slang van 50x5,4 à 100 meter is dus 100 meter lang, heeft een doorsnede van 50 millimeter en een mantel van 5,4 millimeter dik.
 

Welke kwaliteitsnormen zijn van belang?

Tyleenslangen worden onderworpen aan de strengste kwaliteitscontroles. Dunwandige slangen dragen in het beste geval het H.D.P.E-label. Dikwandige slangen van topkwaliteit dragen dan weer het Z.P.E.-label. De dikwandige slangen - en dus het Z.P.E.-label - worden daarbij algemeen beschouwd als het meest hoogwaardig. Ze zijn doorgaans ook flexibeler en dus gemakkelijker te bewerken dan hun dunwandige collega's. Beide kwaliteitslabels houden daarbij ook in dat de betreffende slang bruikbaar is voor de verwerking van drinkwater.
Tyleenslang en koppelingen - PVCkopen.nl
loadding...