Infiltratie kratten

Op Pvckopen.nl vindt u een rijk scala aan PVC-producten. Alle benodigdheden voor de constructie van uw afvoer- en leidingsystemen vindt u hier gegarandeerd terug. Zo bieden wij bijvoorbeeld een uitgekiende range van infiltratiekratten met onvermijdelijke toebehoren zoals geo-textiel en zandvangputten.

Wat is een infiltratiekrat?

Een infiltratiekrat (ook 'rainbox' genoemd) is een krat die in de grond wordt ingegraven om daar het hemelwater op te vangen en weer in de bodem te laten infiltreren. Daarom wordt de krat aangesloten op het afvoersysteem van een gebouw of terrein. Sinds de jaren 1980 is de rainbox aan een opmars bezig. Met een groeiende bevolking en economie stijgt immers ook het watergebruik en de verharde oppervlakte / huisbouw. De infiltratieunit biedt het regenwater dan een nieuwe uitweg en ontziet daarbij het riool.
 

Wat doet de krat?

Infiltratiekratten zorgen ervoor dat het infiltreren van afgevloeid regen- of smeltwater in de bodem wordt 'vertraagd'. Zo laten zij het water op natuurlijke wijze in de bodem infiltreren zonder echter slib of andere overlast te veroorzaken. De krat laat het infiltreren met andere woorden geleidelijker aan gebeuren.
 

Hoe werkt het?

Een infiltratiekrat is standaard opgebouwd uit kunststof (PVC of PP) en is, zoals gezegd, het ingegraven sluitstuk van een afvoersysteem. Voor de berekening van het volume van de rainbox gaat men uit van een regenval van twintig liter per vierkante meter verharde oppervlakte. De kratten kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot de nodige capaciteit is bereikt. Om te vermijden dat gronddeeltjes in de krat terecht komen - en de waterfiltering belemmeren - worden infiltratiekratten omwikkeld met geo-textiel. Dat laat het water door en de aarde achter. Om de ophoping van grover vuil, zoals bladeren, in de krat te voorkomen, is het aan te raden een zandvangput voor de krat te plaatsten.
 

De infiltratiekrat op Pvckopen.nl

Pvckopen.nl biedt u enkel de beste infiltratiekratten. Daarvoor staat het topmerk Wavin garant. Bij ons vindt u kratten met een volume van 200, 600 of 1000 liter ingepakt (niet voor verkeersbelasting). Of een Aquacell Lite 200 ltr van Wavin, deze is niet voor verkeersbelasting en is niet ingepakt. Of de Aquacell infiltratieunit 200 ltr Wavin blauw KOMO die wel geschikt is voor verkeersbelasting.  (foto wijkt af, de plek van de aansluitng kan afwijken)
PVCKOPEN.NL - uw leverancier van infiltratiekratten
loadding...