Hemelwater afvoer materialen

Op Pvckopen.nl vindt u een uitzonderlijk groot assortiment van PVC-producten. Alle benodigdheden voor uw leiding- of afvoerconstructies vindt u hier gegarandeerd terug. Dat betekent: inclusief een rijk gamma aan hemelwaterafvoer materialen en hemelwaterafvoer hulpstukken: van vergaarbakken en loden plakstukken tot kiezelbakken, stadsuitlopen en verlengstukken, bolraadroosters, bladvangers en een handige antiklimbeugel.

Wat is hemelwaterafvoer?
Hemelwaterafvoer (HWA) of regenwaterafvoer (RWA) zijn strikt genomen synoniemen van 'regenpijp'. De woorden zijn afkomstig uit het bouwjargon. Met de tijd duidden zij echter eerder het overkoepelende vakgebied aan waarbinnen de regenpijp functioneert, d.i. de afvoer van hemelwater weg van een constructie. RWA staat ondertussen voor 'rook- en warmteafvoer'.
 
Wat is een regenpijp?
Een regenpijp is een buis die wordt bevestigd aan een plat dak of een goot. Zij dient om daar de regen op te vangen en af te voeren. Zo wordt het dak ideaal geconserveerd. De vuistregel van woningbouw stelt dat er per vierkante meter dakoppervlak een doorsnede van één vierkante centimeter regenpijp moet worden geïnstalleerd.
 
De weg van de regenafvoer
De regenafvoer wordt doorgaans aangesloten op het riool, een regenput of een regenton. Vandaag valt het ook steeds vaker voor dat de pijp wordt afgekoppeld van het hoofdriool en direct naar het oppervlaktewater wordt geleid in een gescheiden rioolstelsel. Zo passeert het regenwater niet langer langs de waterzuivering, wat kosten bespaart. Ook kan op die manier de overstroming van het riool vermeden worden en grondverdroging beter bestreden.
 
Pvckopen.nl: de leverancier van uw hemelwaterafvoer materialen
Op Pvckopen.nl kunt u gemakkelijk uw eigen regenafvoer samenstellen of repareren dankzij een uitgekiend gamma van hemelwaterafvoer hulpstukken: HWA vergaarbakken, loden plakstukken en kiezelbakken, waarin onze horizontale of verticale, HWA of PVC bladvangers passen.
 

Met onze handige verlengstukken van 60x80 of 60x100 millimeter kunt u onze kiezelbakken en stadsuitlopen eenvoudig verbinden. Onze gegalvaniseerde bolraadroosters kunt u dan weer niet enkel toepassen in uw gootuitlopen, maar ook in rookgas- en ventilatiekanalen of schoorstenen. De handige antiklimbeugel zorgt er ondertussen voor dat ongewenste onbevoegden uw regenpijp niet misbruiken: kiest u dus met een gerust gemoed de hemelwaterafvoer hulpstukken die passen bij uw constructie.
PVCKOPEN.NL - uw leverancier van hemelwaterafvoer materialen
loadding...