Afwaterings terrasputten

Op Pvckopen.nl vindt u een uitzonderlijk gamma van PVC-producten. Alles wat u nodig heeft voor de constructie van uw leiding- of afvoersystemen vindt u hier gegarandeerd terug. Dat betekent ook een rijk scala aan producten en hulpstukken voor de afwatering van uw tuin en terras, inclusief bijzonder handige afwateringsputten. 

Wat is afwatering?

Afwatering is het proces waarbij (overtollig) water, gewonnen door ontwatering (of 'drainage') uit de bodem, wordt afgevoerd. Bij afwatering stroomt het bodemwater doorgaans via een constructie van sloten, kanalen en boezems naar een lozingspunt, vanwaar het in rivieren, meren en zeeën terechtkomt.
 

Natuurlijke en kunstmatige afwatering

Er is sprake van natuurlijke afwatering wanneer het water zonder verdere interventie via het lozingspunt afvloeit (continu of bij eb). Wanneer het water via menselijke interventie (veelal pompen) het lozingspunt verlaat, is er sprake van kunstmatige afwatering (zoals bij een polder). Nog een stap verder is, bijvoorbeeld, ons rioleringsstelsel: als het ware een integraal kunstmatige vorm van afwatering.
 

Afwatering in uw tuin

Drainage en afwatering zijn natuurlijk ook op kleinere schaal van belang, bijvoorbeeld in de tuin, die in deze vaak een handje hulp kan gebruiken. Op Pvckopen.nl is dat mogelijk dankzij ons uitgekiend assortiment afwateringsproducten van de gerenommeerde fabrikant ACO. Deze goten, roosters, drains en toebehoren zorgen voor een perfecte drainage van uw tuin, terras en zwembad.
 

In de afwateringsput

En ook daar waar roosters en goten geen lozingspunt vinden, bieden wij met onze afwateringsputten een bijzonder handig alternatief. Met de afvoerput kunt u immers niet alleen uw tuin terdege afwateren, waar dat anders onmogelijk blijft; u kunt het water desgewenst ook 'recycleren'.
 
Op Pvckopen.nl vindt u hiervoor alvast een ruime waaier aan mogelijkheden. Onze afwateringsputten verschijnen veelal als vloerputten in RVS, gietijzer en PVC. Al onze afvoerputten houden daarbij rekening met de standaardmaat van 200x200 millimeter. Zo zijn zij gemakkelijk combineerbaar.
 
Een bijzondere afvoerput in ons gamma is de extreem handige infiltratieput, die niet eens een aansluiting op het riool behoeft: zij kan gewoon in de vloer worden 'ingeplant' - toch handig voor dat ene waterkraantje bij de achterdeur.
 
PVCKOPEN.NL - uw leverancier van ACO afwateringsputten
loadding...