Straatkolken

Op Pvckopen.nl vindt u een uitzonderlijk breed scala van PVC producten. Alle benodigdheden voor uw leiding- of afvoersystemen, al dan niet onder (hoge) druk, zijn gegarandeerd in ons aanbod terug te vinden. Zo hebben wij bijvoorbeeld een uitgelezen gamma van kolken. Bekijkt u hieronder alvast samen met ons onze voorraad straatkolken.

Wat is een straatkolk?

Een straatkolk of trottoirkolk is een voorziening om regen- of afvalwater af te voeren. De
straatkolk wordt in de volksmond ook wel een 'put' genoemd. De 'put' of 'onderbak' is dan ook een erg belangrijk onderdeel van de straatkolk: het is daar waar de bezinkingen uit het afgevoerde water (zand of vuildelen zoals bladeren en straatvuil) worden opgevangen in de 'zandvang' of 'vuilvang'. Zo vermijdt het systeem verstoppingen. Het opgevangen vuil valt zo ook gemakkelijk te lokaliseren en te verwijderen.
 
Straatkolken worden uiteraard aangesloten op een riool voor regenwater en/of vuilwater. Daarom zijn zij voorzien van een stankscherm. Dit scherm voorkomt dat gassen uit het riool overlast, hinder of gevaar veroorzaken bovengronds.
 

Pvckopen.nl: uw leverancier van straatkolken

Op Pvckopen.nl vindt u straatkolken (315 millimeter), trottoirkolken (315 millimeter) en tegelpadkolken (250 millimeter). Naast de kolken in hun geheel kunt u bij ons ook alle diverse onderdelen apart vinden. Zo kunt u zelf uw eigen systeem samenstellen, bijvoorbeeld met onze gietijzeren bovendelen van 315 millimeter - verkrijgbaar in een standaard, dicht of te vergrendelen model. U kunt uw model dan overigens gemakkelijk combineren met een kunststoffen onderbak. Deze onderbakken met spie-einde zijn immers perfect combineerbaar met onze roosters.
 
Ons aanbod putten en onderbakken kan u ook anderszins een grote hulp zijn bij de constructie van uw afvoersysteem. Pvckopen.nl biedt u afwateringsputten, vloerputten uit PVC, RVS of een combinatie van RVS en kunststof, putten voor erfafscheiding, PP controleputten en zandvangen.
 
Bijzonder is onze uiterst handige infiltratieput van 20x20 centimeter. Deze vangt eenvoudig de afwezigheid van een riool op. Zij kan zo goed als overal geïnstalleerd worden en is daarom, bijvoorbeeld, ideaal voor onder dat ene buitenkraantje in de tuin.
Straatkolken
loadding...