Wat is een infiltratiekrat?

Een infiltratiekrat Aquacell (ook 'rainbox' genoemd) is een krat die in de grond wordt ingegraven om daar het hemelwater op te vangen en weer in de bodem te laten infiltreren. Daarom wordt de krat aangesloten op het afvoersysteem van een gebouw of terrein.
Sinds de jaren 1980 is de infiltratiekrat aan een opmars bezig. Met een groeiende bevolking en economie stijgt immers ook het watergebruik en de verharde oppervlakte / huisbouw. De aquacell infiltratiekrat biedt het regenwater dan een nieuwe uitweg en ontziet daarbij het riool.

Wat doet de krat?

Infiltratiekratten zorgen ervoor dat het infiltreren van afgevloeid regen- of smeltwater in de bodem wordt 'vertraagd'. Zo laten zij het water op natuurlijke wijze in de bodem infiltreren zonder echter slib of andere overlast te veroorzaken. De krat laat het infiltreren met andere woorden geleidelijker aan gebeuren.

Hoe werkt het?

Een infiltratiekrat is standaard opgebouwd uit kunststof (PVC of PP) en is, zoals gezegd, het ingegraven sluitstuk van een afvoersysteem. Voor de berekening van het volume van de aquacell/rainbox gaat men uit van een regenval van twintig liter per vierkante meter verharde oppervlakte. Rainboxen kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot de nodige capaciteit is bereikt.
Om te vermijden dat gronddeeltjes in de krat terecht komen - en de waterfiltering belemmeren - worden infiltratiekratten omwikkeld met geo-textiel. Dat laat het water door en de aarde achter. Om de ophoping van grover vuil, zoals bladeren, in de krat te voorkomen, is het aan te raden een zandvangput voor de krat te plaatsten.

De infiltratiekrat op Pvckopen.nl

Pvckopen.nl biedt u enkel de beste infiltratiekratten. Daarvoor staat het topmerk Wavin garant.
loadding...